Skip to main content

Mange vælger at tage deres dyr med på ferie – både i ind- og udland. Men har I egentligt styr på lovgivningen?

Skal I rejse med jeres dyr til lande i Europa, skal dyret ifølge EU-lovgivning være ID-mærket med chip (tatovering er KUN gyldig, hvis dyret er tatoveret FØR juli 2011), have et EU pas til selskabsdyr og en gyldig rabiesvaccination. Rabiesvaccinen kan tidligst gives, når dyret er 12 uger gammelt og er først gyldig 21 dage efter vaccination. Den er herefter gyldig i 3 år.

Uden for Europa kan der gælde specielle regler, det anbefales derfor at kontakte det respektive lands ambassade, for at få regler for det enkelte land. I Norge kræves for eksempel at hunden behandles med ormekur før indrejse. Dette skal udføres af en dyrlæge og noteres i passet.

Yderligere information kan findes på Fødevarestyrelsens hjemmeside, rejse med dyr: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Dyr/Rejse_med_kaeledyr/Sider/Rejse_med_kaeledyr.aspx
Udover lovgivningen kan det være en god ide at orientere sig om ens rejsemål har alvorlige smitsomme sygdomme, der ikke findes i Norden, for at beskytte ens kæledyr bedst muligt. For eksempel findes Leismania, Erhlicia og babesia i sydeuropa. Følg følgende link for yderligere information: http://www.cvbd.org/en/occurrence-maps/world-map/

Det er derfor vigtig at planlægge i god tid, når I skal rejse ud af Danmark med jeres kæledyr.
Kontakt gerne Skørping Dyreklinik for uddybende rådgivning på telefon 25777274 eller kig forbi klinikken på Jyllandsgade 9 i Skørping.

Leave a Reply