Skip to main content

En flåt kan forårsager en lettere hudbetændelse, når den bider sig fast i dyrets krop. Men det er ganske, som du antyder, det mindste af problemerne. Flåter kan også være bærer af forfærdelige sygdomme, som din hund eller kat kan blive smittet med.
Flåter i Danmark kan overføre flere sygdomme – de hyppigste er Borreliose, Anaplasmose og i sjældne tilfælde TBE (Tick Borne Encephalitis).

Borreliose kan udvikles fra få uger til et par måneder efter bid af en inficeret flåt. Symptomerne er mangeartede og kan være alt fra feber og nedstemthed til ømme hævede led og muskler. Borreliose kan også ramme nervesystemet.

Symptomerne ved Anaplasmose er, ligesom ved Borreliose, uspecifikke og en hund med Anaplasmose kan præsenteres med nedsat appetit, let feber, ømhed i bevæggeapperatet og vægttab samt tristhed. Nogle har småblødninger i huden eller næseblod.

Hunde med TBE kan, ligesom de to ovennævnte lidelser, have et mangeartet symptombillede, men kan også præsenteres med meget høj feber, afmatning tenderende til det apatiske efterfulgt centralnervøse forstyrrelser som slingerhed og lammelser.

Det er derfor vigtigt hele tiden at undersøge om dit dyr har fået flåter på sig. Hver del af dyrets krop bør undersøges regelmæssigt og her særligt hovedet, ørerne, benene og poterne. Undersøg også for feber, halthed, nedsat appetit smerter, hævelser depression og hoste. Hvis nogle af disse symptomer opstår, skal du tage dyret til dyrlægen for en grundig undersøgelse. Det er meget vigtigt at du ofte undersøger din hund/kat/hest for flåter og giver den et middel, der dræber eventuelle flåter. Husk nogle flåtstadier er meget små og svære at få øje på.

Du kan købe flåtmidler i vores butik på Jyllandsgade 9, 9520 Skørping. Har du spørgsmål, kan jeg altid kontaktes på telefon 2577274

Mvh Gry, Skørping Dyreklinik

Leave a Reply